Kiss Stúdió Színház, Nagyvárad

Magyar Örökség Díjjal kitüntetett magánszínház

Kitüntetés a Kiss Stúdió Színháznak

Kitüntetés a Kiss Stúdió Színháznak
Az elmúlt napokban rangos elismerést vehetett át a Kiss Stúdió Színház Budapesten. A Panoráma Világklub a VIII. Magyar Világtalálkozó Díszünnepségén volt jelen a Stefánia Palota színháztermében május 15-én.

A forgatókönyv szerint: A Világ Magyarságáért közéleti és művészeti elismerést azok kapják, akik az összmagyarság összefogásának és nemzettudatának erősítése érdekében kiemelkedő munkát végeznek, hozzájárulnak a magyarság szellemi örökségének megmaradásához és az országok közötti civilkapcsolatok elmélyítéséhez. A közéleti elismerést veheti át: Prof. Dr. Kovács Árpád, a Költségvetési Tanács elnöke, a Magyar Közgazdasági Társaság elnöke; a közéleti-művészeti elismerést vehetik át: Koltay Gábor, Balázs Béla Díjas filmrendező, érdemes művész és a Nagyváradi Kiss Stúdió Színház. A Világ Magyarságáért művészeti elismerést vehetik át: Nógrádi Tóth István, Lyra Díjas magyarnóta és népdal énekes; Fodor-Lengyel Zoltán Goya Díjas festőművész; Dévai Nagy Kamilla Liszt Díjas, Érdemes Művész és a Palóc Néptánc Együttes.

A díjat egy oklevél kísérte valamint Józsa Judit kerámiaművész alkotása, amelyet Kiss Törék Ildikó, a színház vezetője vett át.

A díjátadást követő gálaműsort a Kiss Stúdió Színház nyitotta meg. Meleg Vilmos elszavalta a Szózatot, majd a Mozdulnak már a csillagok c. előadás részleteit adta elő Kiss Törék Ildikó és Meleg Vilmos.

Az újabb elismerés jelzi, hogy a Kiss Stúdió Színház közéleti-művészeti tevékenységét szerte a nagyvilágban figyelemmel kísérik.